Mijn naam is Douwe Yska. Getrouwd met Sietske Yska. Vader van 3 kinderen die allen bij Horror (Mila-groep) trainen. Zelf heb ik altijd aan sport gedaan. Ik ben begonnen met kaatsen en voetbal. Als tiener heb ik de stap genomen naar het (wedstrijd)schaatsen. In het begin voornamelijk langebaanschaatsen en daarna  (landelijke)marathons.  Door drukte (gezin en werk) ben ik het op een gegeven moment wat rustiger aan gaan doen. Alleen na een aantal jaren begon het te kriebelen en ben ik weer begonnen met sporten, namelijk hardlopen. Hardlopen was altijd al een onderdeel van mijn trainingen geweest. Ik gebruikte de diverse stratenloopjes en crossen voor het testen van de conditie. Van looptechniek had ik nog niet veel meegekregen. Veel ging op kracht en conditie. Nu let ik veel meer op de houding/looptechniek. Sinds oktober geef ik samen met Roel de Jong training aan de Mila-groep. Een leuke en enthousiaste groep. Samen met Roel proberen we het enthousiasme te stimuleren. Het plezier staat voorop!