skip to Main Content
Goud Voor Yke, Brons Voor Vera Tijdens NK Cross

Goud voor Yke, brons voor Vera tijdens NK cross

Kraggenburg: Horror-atleet Yke Zoetendal(47) is er in Kraggenburg(NOP) in geslaagd om de nationale veldlooptitel die hij vorig jaar op hetzelfde parcours had behaald, te prolongeren. De Jouster leverde zijn prestatie in de categorie masters 45+. Door de zware regenval kregen de atleten het op het modderige parcours extreem zwaar te verduren. Yke Zoetendal die na zijn crosstitel in 2019 en de nationale titel op de 5 kilometer in hetzelfde jaar, voor de derde maal Nederlands kampioen werd, deed het uitstekend. Ondanks een valpartij halverwege koers kwam de overwinning geen moment in gevaar. De voorsprong op nummer 2 bedroeg 35 seconden. Vera de Vries was zeer gelukkig met haar bronzen medaille bij de meisjes A. Het was het hoogst haalbare in de wedstrijd die door de oppermachtige Tess van Randtwijk(Apeldoorn) werd gewonnen. Wederom een geweldige winter voor Vera de Vries die twee weken geleden het zilver greep tijdens de 3000 meter bij het NK indoor. Sam van der Werf liep eveneens een uitstekende wedstrijd bij de jongens C. Helaas leverde dit net geen medaille op. Echter de 4e plaats in dit topveld was van hoog niveau. Dat gold ook voor de 7e plaats van Femke Yska bij de meisjes C. In deze categorie waar bijna 50 atletes aan de start stonden finishte Tess Jaarsma als 15e. Suze de Vries eindigde als 13e bij de meisjes B. Voor Jiri Heppener was er een 17e plaats bij de jongens D.