skip to Main Content
Slachtemarathon

Slachtemarathon

Al ruim 10 jaar organiseert AV Horror Sneek loopclinics om gericht en gezamenlijk te trainen voor een loopevenement. De voorjaarsclinic 2020 is dit jaar gericht op een hele en halve marathon, beide gehouden op zaterdag 13 juni. Bij de hele marathon gaat dit om de Slachtemarathon (www.slachtemarathon.frl) en de Zwolse halve marathon (www.halvemarathonzwolle.nl) .

Bij de eerdere clinics konden we steeds rondom de 50 deelnemers verwelkomen, zowel recreatief als wedstrijdgericht. Veel atleten/hardlopers hebben al meerdere keren meegedaan aan een van onze clinics. De clinic toegankelijk voor leden en niet leden van AV Horror Sneek.

De opzet van de clinic is als volgt:
• Gezamenlijke baantrainingen op woensdagavond (19.15 uur) olv Ronald de Lange op Sportcomplex Schuttersveld;
• Gezamenlijke duurloop op zondagochtend (09.30 uur) vanaf sportcomplex Schuttersveld of incidenteel een andere locatie, onder begeleiding van een auto (i.v.m. verzorging onderweg). Mogelijk wordt in de weken vooraf op zaterdagavond gelopen. Tevens zijn er 2 of 3 reguliere andere loopevenementen opgenomen in het schema, waaronder de Ronde van Sudwestfryslân;
• Fartlektraining in het Rasterhoffpark op een aantal vrijdagen, welke in het schema worden opgenomen;
• Bij voldoende animo onder begeleiding op de maandagavonden (19:15u) gezamenlijk een tempoloop te lopen.
• Een algemeen trainingsschema;
• Wekelijkse nieuwsbrief per mail (met o.a. de looproute van de gezamenlijke duurloop);
• Gezelligheid en begeleiding tijdens de trainingen.

De clinic (en het daarbij behorende schema) begint op zondag 1 maart 2020 met de eerste duurloop vanaf onze trainingslocatie op Sportpark Schuttersveld. De kosten zijn € 39,- voor niet leden van AV Horror. Leden van AV Horror betalen € 10,-

Wil je deelnemen aan onze marathonclinic, dan wordt verwacht dat je (met redelijk gemak) een 21 kilometer duurloop of meer kunt doen. Wil je deelnemen aan onze halve marathonclinic, dan wordt verwacht dat je (met redelijk gemak) een 10 kilometer duurloop of meer kunt doen. Het schema is gericht op 3 of 4 trainingen in de week, waaronder de gezamenlijke duurloop en de baantraining. Tijdens de clinicperiode wordt verwacht dat je één keer begeleiding van de groep levert door middel van een auto en chauffeur (jezelf. familielid oid). Hiervoor volgt een indeling. Ruilen is uiteraard mogelijk.

Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan graag een mail naar: clinic@avhorror.nl of benader ons even persoonlijk.

Inschrijven kun je via:
https://inschrijven.nl/form/2020061323999-nl

Inschrijven voor het evenement moet je zelf doen. De halve marathon van Zwolle is populair. De inschrijving start (ook) hier op 1 maart, (12u). Probeer je direkt in te schrijven, als je mee wilt doen hieraan.

Met sportieve groet,
Clinic-team Atletiekvereniging Horror ’47 – Sneek.

Back To Top