skip to Main Content
Winterlopen 2019-2020 Zitten Er Op

Winterlopen 2019-2020 zitten er op

De vier populaire winterlopen van dit seizoen zitten er weer op. Tijdens de laatste winterloop, waar de jarige Cees Clement (80 jaar) werd toegezongen en het startschot gaf, werd het klassement bepaald.

www.jolandasiemonsmafotografie.nl

Bij de heren waren er al 2 eerste plaatsen voor Paul Geertsma (Lionitas Leeuwarden), maar om uiteindelijk met de titel “Winterkoning 2019-2020” er vandoor te gaan moest hij de vierde nog wel even winnen. Dit lukte Paul op een zeer overtuigende manier. Hij werd afgetekend eerste in een tijd van 29.31, gevolgd door Lieuwe Palstra die verdienstelijk tweede werd in 31.23. De derde plaats was voor Sieb Nota (31.31).

Bij de dames kon hetzelfde gezegd worden. Een aantal dames had nog maar 2 keer meegedaan en dit betekende dat uiteindelijk ook hier de laatste wedstrijd bepalend zou worden in de strijd om de titel “Winterkoningin 2019-2020” Bij winst van Regine Postma was het zeker, na een eerste en tweede plek, dat zij er dit jaar met de titel van door zou gaan.

www.jolandasiemonsmafotografie.nl

Ook Regine wist dit op overtuigende wijze te doen. Ze werd eerste in een tijd van 35.30. Op de tweede plek finishte Marrit Hoekstra (37.22) gevolgd door Hilde Wijnja (38.41) Alle drie atletes zijn lid van onze vereniging.

Na afloop van de vierde winterloop werden de koning en koningin in het zonnetje gezet en gekroond. Zij mogen de titel een heel jaar houden want op zondag 25 oktober 2020 staat de eerste winterloop van het nieuwe seizoen gepland.

www.jolandasiemonsmafotografie.nl

Ook voor de pupillen en junioren was de laatste winterloop de afsluiting van een reeks van vier. De ronde van 1300 meter werd 1 of 2 keer afgelegd onder ruime belangstelling van vele ouders, opa’s en oma’s. De prijsuitreiking vond na het startschot van de senioren en masters plaats in de kantine. De uitslagenlijsten ook van deze wedstrijden zijn te vinden op uitslagen.nl

 

Alle deelnemers, dank voor jullie deelname en tot zondag 5 april tijdens de Ronde van Sudwest Fryslân.

Voor de foto’s van Jolanda Siemonsma klik hier

Voor de uitslagen klik hier

Back To Top