skip to Main Content
Beste horror leden,

Het is alweer 3 maanden geleden dat de laatste nieuwsbrief verscheen. De zomervakantie nadert zijn einde en we maken ons weer gereed voor de routine van het najaar. En daarbij hoort natuurlijk dat we weer kunnen gaan sporten. Nu de versoepelingen verder zijn uitgebreid, is er niets meer dat ons tegenhoudt.

Voor Horror(leden) was het een vervelende en saaie periode. We hebben elkaar eigenlijk alleen maar getroffen op de trainingen. Hopelijk gaat daar nu verandering in komen en kunnen we ontwaken uit de COVID-winterslaap.

Er staan weer enkele mooie evenementen en clinics op het programma. We hopen er weer een ouderwets mooi sportseizoen van te maken en het enthousiasme voor de club weer op te pakken. We organiseren een algemene ledenvergadering en maken nieuwe plannen.

Ook blijven er forse uitdagingen: we moeten alles op alles zetten om ons trainersbestand op peil te houden en de verschillende commissies te bemannen. Als je belangstelling hebt of iemand weet: mail ons! Het verplicht tot niets. We gaan er weer voor.

Arthur Poelmann, voorzitter

Sneek-Bolsward- Sneek wordt SBS-BikeRunpoint

Na de 50ste editie van Sneek-Bolsward-Sneek en in verband met corona is de organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe impuls voor deze hardloopklassieker. Daarom wordt op zaterdag 28 augustus a.s. de 0-editie van de SBS-BikeRunpoint georganiseerd. De naam zegt het al: het gaat om een activiteit waarbij gelopen wordt en een begeleider meefietst. Ben jij de hardloper en ben je moe? Dan wissel je. Je begeleider gaat lopen en zelf spring je op de fiets! Hardloopspeciaalzaak RunPoint Leeuwarden is de hoofdsponsor.

De organisatie heeft gekozen voor twee afstanden:
30 km om 15.00 uur
15 km om 15.30 uur
De inschrijving start op Sportpark Schuttersveld. De afstand wordt afgelegd door een team van twee personen waarbij dus steeds één persoon loopt en één persoon (mee)fietst.

De BikeRun wordt speciaal voor leden van LAB Bolsward en AV Horror georganiseerd. Maar sporters die geen lid zijn van één van beide verenigingen, zijn zeker welkom. De SBS-BikeRunpoint is een 0 versie en moet meer gezien worden als een training dan als een wedstrijd. Wij regelen ….. Na afloop van de Bikerun kan je in de kantine van AV Horror of op het terras gezellig een drankje drinken. Tevens wordt voor een gratis hapje gezorgd.


De onderstaande regels zijn van toepassing:

– Inschrijven kan vanaf vandaag.
– Een team bestaat uit 2 personen.
– Inschrijven per team kan via onderstaande link of op de dag zelf.
– De fietser mag andere lopers niet hinderen.
– De fietser mag eigen loper niet uit de wind houden.
– De fietser zorgt voor veiligheid.
– De fietser en loper komen gelijktijdig over de finish. De looptijd geldt voor de uitslagen.
– Het team houdt zich aan de geldende verkeersregels (rechts lopen/fietsen, fietspaden aanhouden etc.).
– Het team regelt zelf drinken voor onderweg.
– Er mag onbeperkt gewisseld worden.
– Het team krijgt bij aanmelding een hesje met startnummer.
– De fietser draagt een hesje met startnummer. Deze wordt in de kantine
– Een E-bike is niet toegestaan.

Voorinschrijven is mogelijk via:

Schuttersveldloop 2021

Na lange tijd is er weer een officiële loop van AV Horror in en om sportpark “Schuttersveld”, want…. de Schuttersveldloop gaat door en wel op woensdagavond 8 september 2021.
Er kan gekozen worden uit 1 t/m 4 ronden van 2,6 kilometer. Verzorging (water en (boven de 20 graden) sponzen) vindt plaats bij doorkomst van elke ronde.

Plaats Sportpark Schuttersveld, Thomas Zandstrastraat 2 Sneek
Aanvang 19.00 uur
Afstanden 2,6 km, 5,2 km, 7,8 km en 10,4 km.
Inschrijving vanaf 18.00 uur in de kantine van de AV Horror.
Inschrijfkosten € 3,-.

Tijdregistratie ja en de uitslagen worden gepubliceerd op www.uitslagen.nl

Beloning/prijzen een heerlijke suikerbrood en een flesje sportdrank
Diversen De op datum geldende coronamaatregelen zijn van toepassingNajaarsclinic 2021

Al ruim 10 jaar organiseert AV Horror Sneek diverse clinics om gericht en gezamenlijk te trainen voor één of meerdere loopevenementen. De najaarsclinic 2021 is dit jaar gericht op het einddoel : de halve of hele marathon van Terschelling (Berenloop: 7 november). Ook als je je hebt ingeschreven voor bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Berlijn is meedoen aan de clinic een prima keuze. Bij eerdere clinics mochten we vele deelnemers verwelkomen, zowel recreatief als wedstrijdgericht. Veel atleten/hardlopers hebben al meerdere keren meegedaan aan een clinic. De clinic is toegankelijk voor leden en niet leden van atletiekvereniging Horror Sneek.

 

De opzet is als volgt:

  • Gezamenlijke duurlopen (2 afstanden) op zondagochtend met verzorging onderweg (eigen spullen meenmen).
  • Een gezamenlijke baantraining op woensdagavond of vrijdagavond (19.15 uur) op Sportcomplex Schuttersveld. Mogelijk gecombineerd met enkele fartlektrainingen in het Rasterhoffpark.
  • Een trainingsschema gebaseerd op je te lopen einddoel.
  • Wekelijkse nieuwsbrief per mail (met o.a. de komende looprouteop zondag).
  • Gezelligheid en begeleiding tijdens de trainingen.
  • Voorrang bij een sportfysiotherapeut bij opkomende blessures.
  • Bij voldoende animo onder begeleiding op de maandagavonden (19:15) gezamenlijk een herstelloop te lopen.
  • Tevens zijn er mogelijk andere loopevenementen in de regio opgenomen in het schema als training/testloop.

De clinic-start is op zondag 22 augustus 2021 met de eerste duurloop vanaf onze trainingslocatie op Sportpark Schuttersveld. Uiteraard kun je je ook op een latere datum aansluiten vanwege vakantie oid.

De kosten zijn respectievelijk € 39,- (niet leden AV Horror) en € 10,- (leden).

Wil je deelnemen aan onze clinic dan wordt verwacht dat je (met redelijk gemak) een 10 (HM) of 21 (M) kilometer duurloop kunt doen. Het schema is gebaseerd op 3 of 4 trainingen in de week, waaronder de gezamenlijke duurloop en de baantraining. Je dient zelf buiten bovenstaand genoemde 2 trainingen 1 of 2 maal extra te trainen.

Tijdens de clinicperiode wordt verwacht dat je één keer begeleiding van de groep verzorgt door middel van een auto en chauffeur (familielid oid). Hiervoor volgt een indeling. Ruilen is uiteraard mogelijk.

Het clinicteam bestaat uit Jurjen Smit, Ylona Kruis, Ronald de Lange (trainer), Johan Jorritsma (achter de schermen). Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan graag een mail naar: clinic@avhorror.nl of benader ons even persoonlijk.

Inschrijven kun je via deze link.

It giet oan! Winterlopen

Alles natuurlijk onder voorbehoud van Corona,…  maar de “Wegloopcommissie” is al hard bezig met de voorbereiding voor de winterlopen. Deze wordt dit jaar steeds georganiseerd op de eerste zondag van de maanden december, januari, februari en maart. In verband met een drukke loopkalender vervalt de loop van eind oktober en wordt deze in maart gelopen. In een volgende nieuwsbrief lees je hierover meer informatie.

Topatleet of trainer?

Wat een prachtige Olympische Spelen voor onze atleten. Acht medailles en ongekende hoogtepunten op verschillende loopnummers. En dieptepunten b.v. tweemaal een foute wissel bij de estafette. Achter iedere topatleet staat een trainer en een coach! En hoe belangrijk zij zijn, dat merk je tijdens de Olympische Spelen en tijdens een coronaperiode.

Ondanks alle coronabeperkingen hebben we nog vaak kunnen trainen. Daar was ik persoonlijk heel blij mee. Want vier dagen per week zat ik 8 uur lang op mijn studeerkamer naar een computerschermpje te turen om stukken te schrijven en digitaal meetings bij te wonen. En ik klaag niet. Want als gezonde hardlopende 50+er, met vaste baan, grote kinderen en een studeerkamer, had corona beperkt impact op mijn leven. De coronapijn lag bij ouderen en bij jongeren.

Ik was enorm blij met de trainingen. Even de blik verruimen. Andere mensen live zien en heerlijk op de baan met andere atleten je het snot voor de ogen te trainen. Dat lukt me niet in mijn eentje. En mijn dank aan de trainers die met alle creativiteit en ondanks alle beperkingen toch prima trainingen wisten te verzorgen.

Kortom trainers zijn super belangrijk; bij de Olympische Spelen en ook bij de recreanten. Om te zorgen dat we topprestaties leveren én geestelijk en lichamelijk gezond blijven!

A.V. Horror heeft trainers nodig. Vind je hardlopen een mooie sport? Wil je meer weten over hoe je beter kunt bewegen en hardlopen. Wil je jezelf ontwikkelen, en leren hoe je anderen kunt motiveren en leren goed en gezond te trainen? De club betaalt de opleiding, je krijgt een vergoeding, en natuurlijk een heel kledingpakket. Meer weten? Neem eens een kijkje op: Opleidingen of Agenda en informeer bij voorzitter Arthur Poelman welke groepen door jou getraind willen worden. En wie weet kijk jij volgend jaar met trots hoe jouw atleten hun pr verbeteren.
Back To Top